Fulltime Interim Manager Logistiek & Supply Chain

interim-manager-logistiek-supply-chain

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag waarom ik als zelfstandig interimmer verder wil. Nou daar kan ik een vrij simpel antwoord op geven: Omdat dat goed voelt voor mij.

Logistieke processen optimaliseren, zodat ze kosten, tijd en energie besparen is niet tijdelijk. Maar ook niet iets wat je er even bij kunt doen. Daarom is het beter om het in kaart brengen van de processen, het analyseren ervan en optimalisatiemogelijkheden vaststellen (die dan ook nog binnen de kaders en prioritering van je bedrijf of afdeling passen) en deze dan ook daadwerkelijk door te voeren, uit te besteden aan een externe professional.

Als ik bij een bedrijf of organisatie kom, valt voor mij op, wat daar logisch is. Stel ik vragen over de gebruiken en kijk ik met een frisse blik naar de processen. En naar de geschreven en ongeschreven regels, de verhoudingen die niet op papier staan, de gewoonten en gebruiken. Maar ook neem ik mijn kennis en ervaring mee, en pas die toe op de specifieke behoeften van de klant.

Maar het optimaliseren van processen is ook iets wat verankerd moet worden in de bedrijfsvoering en is zeker niet iets wat je voor altijd uit wilt besteden. Als ik klaar ben, kan een bedrijf, afdeling of organisatie zelf verder met het onderhouden van de processen. Het monitoren ervan en waar nodig bij te sturen. Want goede processen zijn stabiel als het kan, maar flexibel wanneer nodig. Dus eigenlijk heb ik mijn werk goed gedaan, als ik zelf niet meer nodig ben. Dat kan na enkele maanden zijn, maar ook na een paar jaar. Maar het blijft wel tijdelijk.

Dus als interim, maar waarom dan als eigen baas?

Dat is toch echt de vrijheid. De vrijheid om de samenwerking aan te gaan met bedrijven en organisaties die bij mij passen. Die iets bijdragen aan de maatschappij. Die niet alleen winst maken als doel hebben, maar ook de wereld een stukje beter en mooier willen maken.

Deel dit blog op Social Media

Naar

proactieve logistiek

De oorzaak is meestal: onvoldoende inzicht in de logistieke processen. Wie doet wat en waarom doen we het eigenlijk zo?
De waan van de dag bepaalt wat er gebeurt en er moeten regelmatig brandjes worden geblust. Iedereen werkt keihard, maar meer reactief dan proactief.
Ik garandeer je dat het anders kan.

Mijn twee effectieve manieren van aanpak:

Logistiek Atelier

Creatief bouwen met
het eigen logistieke team
= compacte externe begeleiding

Interim Management

Verbetering door een frisse blik
van buitenaf
= intensieve externe ondersteuning