Het belang van een
goed process

Bedrijfsprocessen zijn de basis van een bedrijf. Deze horen gewoon hun werk te doen. Goede processen sluiten op elkaar aan en versterken elkaar. Een goed ingericht proces geeft jou het gevoel dat je ‘in control’ bent.  Maar als dat niet zo is, zorgt dat voor verspilling, wrijving en frictie. Gelukkig zijn er altijd kansen om kosten, tijd en energie te besparen door optimalisering van jullie processen. 

EEN GOED PROCES

Wat is een goed proces? Een goed proces is een proces waarbij alle processtappen bijdragen aan het gewenste eindresultaat, zonder onnodige kosten, tijd en energie te verspillen. Oftewel: Geen onnodige handelingen en niks doen wat niet bijdraagt aan jullie einddoel.

Hoe een goed proces eruitziet? Dat is maar net wat het beginpunt en het einddoel zijn. Maar om processen te optimaliseren, maak ik altijd gebruik van deze stappen:

U

Verzamelen, verbinden en vastleggen

Door losse informatie te combineren, te analyseren en te verbinden worden patronen duidelijk en krijg ik een volledig beeld van jullie bedrijfsprocessen. Om het voor jullie net zo inzichtelijk te krijgen, werk ik het uit in procesmodellen met ondersteunende tekst.

h

Analyseren en verbetermogelijkheden zoeken

Nu we weten hoe jullie processen eruit zien, kunnen we gaan bepalen of iedereen doet wat ze zouden moeten doen en of dat ook beste is. 

Daarna kan ik op zoek naar de beste manieren om jullie processen efficiënter te laten verlopen, zodat jullie geen kosten, tijd en energie verspillen. Volledig afgestemd op jullie bedrijf en binnen jullie randvoorwaarden.

Z

Doorpakken!

Zodra jullie je keuze uit de verbetervoorstellen hebben gemaakt, gaan we doorpakken. Samen zorgen we ervoor dat jullie onderneming weer wordt zoals jullie deze graag zien. Samenwerkend naar het eindproduct, zonder onnodige kosten, tijd en energie te verspillen.

 

Een proces creëren dat voor jullie bedrijf werkt

Jouw afdeling gaat niet zo goed als dat je graag zou willen. Het lijkt ook wel steeds erger te worden. Ontevreden klanten en werknemers, jullie hebben moeite om de producten of diensten te leveren. Je bent meer bezig met de dingen minder erg te maken, dan dat je bezig bent om het beter te maken. Tijd voor verandering.

Of draait je afdeling nog gewoon prima? Maar denk je wel dat het beter, efficiënter of effectiever zou kunnen? Je weet alleen niet zo goed hoe je dan moet beginnen, je hebt het immers altijd al zo gedaan. Maar wat je wel weet is dat je het anders wil. Jij wilt kosten, tijd en energie besparen.

Ik kan jullie helpen om juist naar die, soms kleine, soms wat grotere details te kijken die voor jou, je afdeling en jullie bedrijf echt een verschil kunnen maken. Waar is er ruimte om kosten, tijd en energie te besparen? Jullie doelen en missie staan voorop. We kijken naar alles wat jullie bedrijf doet tussen input (en soms al daarvoor) en de output. Is het echt logisch wat jullie doen? Draagt echt alles bij aan het bereiken van het einddoelen? Of zijn er onnodige handelingen of onlogische verbanden ingeslopen? Ik kan jullie helpen om weer terug te gaan naar wat jullie het liefste doen: de corebusiness. Corebusiness, zonder last te hebben van de waan van de dag. En dat bereik je door efficiënte processen.

Hoe weet ik of mijn processen geoptimaliseerd moeten worden?

Ik ben er van overtuigd dat er altijd kansen zijn om dagelijkse werkzaamheden effieciënter in te richten om kosten, tijd en energie te besparen. 

Maar tussen het ‘zou misschien beter kunnen’ en ‘er moet nu echt iets veranderen’, zit een gebied van twijfel en wikken & wegen. Of het nu echt zo erg is? Of het de investering waard is? Of de doelen dan wel gehaald kunnen worden?

Maar als je resultaten teruglopen, je steeds meer klachten krijgt en als er steeds meer wrijving binnen je afdeling komt of tussen de afdelingen, is het tijd om de processen eens kritisch te bekijken. 

Herken jij je in een of meerdere van de onderstaande problemen? Dan is het goed om eens kritisch naar je bedrijfsprocessen te kijken. 

  • We krijgen steeds meer klachten
  • Mijn afdeling loopt leeg
  • De sfeer binnen het bedrijf of de afdeling wordt steeds minder
  • Je bent alleen maar bezig met de waan van de dag
  • Er moet iets veranderen, maar je weet niet wat

Benieuwd hoe ik jou kan helpen met
het verbeteren van jouw bedrijfsprocessen?

Hoe perfect Helder je helpt

Met Perfect Helder Procesconsultancy duik ik in jullie bedrijfsprocessen om deze te optimaliseren. Het resultaat? Efficiëntere processen en dus kosten, tijd en energie besparen. Procesconsultancy omvat:

Procesbeschrijving

Ik breng de bedrijfsprocessen in kaart

Procesanalyse

Ik analyseer de bedrijfsprocessen

Procesoptimalisatie

Ik doe verbetervoorstellen voor de bedrijfsprocessen en ondersteun jullie bij de keuze hierin.

Procesimplementatie

Ik ondersteun bij de implementatie van de procesverbeteringen.

Procesinrichting

Ik adviseer in het vormgeven van nieuwe bedrijfsprocessen.

Laten we kennismaken

Elk bedrijf heeft andere behoeften, dus laten we een kennismakingsgesprek inplannen. Dan bepalen we wat jullie nodig hebben en doe ik een voorstel op maat.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

In de nieuwsbrief van Perfect Helder neem ik je elke keer mee in een ander logistiek aspect.

Van data naar samenwerking, naar transport, warehouse, lean, procesoptimalisatie, wetgeving, trends en zo verder.

Elke keer een ander onderwerp. Interessant? Laat het me dan hieronder weten!