Lego

Serious Play

Als team bouwen aan de logistieke toekomst

Hoe zou onze supply chain eruit zien als …  Over vijf/tien jaar staan we met het bedrijf … We willen logistiek snel kunnen inspelen op ontwikkelingen als …

Wanneer je verder vooruit wil denken over logistieke processen, heeft het Logistiek Atelier een creatieve manier om hiervan een beeld te vormen. Met LEGO Serious Play bouwt je eigen logistieke team aan de ideale situatie.

miriam-reedijk-perfect-helder-lego-serious-play

Logistiek concreet maken

met je handen

LEGO? Serieus?! Jazeker. Door met je handen bezig te zijn, wordt concreet wat anders vaag of onbereikbaar lijkt. De mogelijkheden zijn echt leg(i)o. 's Morgens stap je binnen met een probleem en 's middags stap je naar buiten met een oplossing. Dit is altijd een gezamenlijk resultaat van de deelnemers.

Mogelijkheden met
LEGO Serious Play

icon-prototyping-idea
icon-prototyping-idea-2

Prototyping

Ontwerpen van een nieuw logistiek proces

Bedenken van innovaties

icon-missie-visie
icon-missie-visie-2

Missie & visie ontwikkelen

Bepalen van logistieke drijfveren

Welk logistiek plan past bij het bedrijfsplan

icon-doelen-stellen
icon-doelen-stellen-2

Doelen stellen

Wat willen we op datum X gerealiseerd hebben

Verwachtingen van elkaar (afdelingen/rollen/functies)

icon-stakeholdermapping
icon-stakeholdermapping-2

Stakeholder mapping

Wie zijn onze klanten en wat is hun behoefte

Versterken van interne/externe samenwerking

icon-scenarios-naspalen
icon-scenarios-naspalen-2

Scenario’s naspelen

Omgaan met invloeden van binnenuit/buitenaf

Toekomstige processen in scene zetten

Kiezen voor

LEGO Serious Play

Natuurlijk gaan we niet in het wilde weg met LEGO spelen. Ieder bedrijf heeft eigen wensen en vraagstukken en dus vraagt elke sessie een eigen aanpak. Onze samenwerking begint met een intake. Jij maakt duidelijk wat je wil bereiken, wij spreken uit wat we verwachten en welke uitkomsten we willen realiseren. Op basis hiervan stel ik de livesessie samen, met opdrachten en challenges.

Voor een succesvol LEGO-traject moet de organisatie aan twee voorwaarden voldoen. Allereerst: logistiek is de slagader van het bedrijf, maar het hoeft niet de corebusiness te zijn. Verder moet er een intern logistiek team zijn of een samengesteld team uit meerdere bedrijven die werken aan hetzelfde (keten)proces.

Investeren in logistieke toekomst

Een LEGO Serious Play-traject voor een groep van 4-10 personen kost € 2.650,- (ex btw; eventuele locatiekosten niet meegerekend). Hiervoor krijg je een intake, de livedag en achteraf een overzicht van de belangrijkste inzichten.

Fun fact over zakelijk LEGO’en

Het bouwmateriaal voor LEGO Serious Play is speciaal ontwikkeld voor volwassenen, om probleemoplossing en creatief denken te stimuleren!

Eerst inzicht in de logistiek van nu?

Mijn Logistiek Atelier geeft ook mogelijkheden voor andere situaties. Loopt de supply chain niet optimaal en wil je weten waar de knelpunten zitten? Ook hiervoor bied ik een creatieve werkvorm: brownpapersessies. Dit geeft helder inzicht in hoe het nu gaat. Van daaruit werken we naar een logistiek proces zonder verspilling.